Angel faces










Desire





♥ Okej, en liten instickning med vad jag skulle köpa till mig själv i julklapp om jag fick chansen.

You gotta love the life you got, because dying isn't pleasent.

Nu får jag vara snål mot mig själv, köpte ett par skor idag (som jag faktiskt behövde), de är varmt fodrade och kommer nog fungera bra att ha nu under vintern. Fick dock köpa en burk inpregnering också eftersom den vi hade hemma tog slut då jag sprayade hela min vinterjacka. Inte för att det är speciellt mkt att klaga över men att det JÄMT ska bli extra utgifter när man försöker hålla så hårt i sina pengar, haha vad är det med det asså...
Igår toppade jag mitt hår så nu har jag så kort i nacken att jag inte kan sätta upp det som jag gjort nu det senaste, tråkigt men nödvändigt. Mitt hår var slitet efter all färgning till och från blond, usch.

Nej nu får jag sluta vara självisk, jag ska börja kolla lite mer på vad jag kan ge mina nära och kära i julklapp + födelsedagspresent till min kära mor dessutom som fyller år bara några dagar innan julafton. Det är ju roligt att ge bort presenter, men jag tror att många glömmer det under all press tyvärr, tänk liksom på de där glittrande ögonen och det breda leendet som en person kan få och som gör att ens hjärta blir helt varmt.

Jag tror det kallas att vara egoist



Jag har börjat kolla runt på nätet efter lite olika julklappar. Man säger ju att en bra idé är att ge bort något som man själv skulle bli glad av men det går ju bara inte att bli helt insnöad på att kolla efter grejer till sig själv istället. Har hittat parfymer, skor, smycken, kläder och en kamera som jag så gärna vill ha! Tuffa tider.

Imorgon ska jag till skolan igen, är jag normal om jag säger att jag faktiskt blir känner mig glad för det?!

Sleeping progress

Vaknade sent idag (för att vara mig), kunde sova normalt och gott vilket var ett tecken på sig att viruset börjar ge sig, woohooo. Kom på för sent att jag skulle ringt och sjukanmält mig så nu får jag skylla mig själv, ogiltig frånvaro ajabaja.
Hade boken Drömmar A-Ö på bordet bredvid mig när jag vakna, rätt kul för de senaste nätterna har jag kommit ihåg mina drömmar vilket jag annars nästan aldrig gör (har hört att det har att göra med hur djupt man sover, sover man inte speciellt djupt så drömmer man mer/tydligare). Tänker inte skriva om mina drömmar och va de betydde för det är nog inte speciellt intressant men jag kan ju säga som så att jag någonstans faktiskt tror att det ligger något i att de kan ha olika budskap. Kände igen min livssituation rätt tydligt när jag läste om förklaringarna till detaljerna.

Nu är det dags för lite plugg men först behöver jag en treo. Thank God for treo, bästa värktabletten som finns utan tvekan.

Söndag, men det spelar väl egentligen inte nån roll

Ååååååh, märkte något som verkligen inte va kul imorse. En av mina mediciner hade tagit slut. Jag har verkligen ingen energi alls och har inte haft det sedan i torsdags. Men a man got to do what a man got to do så jag tog en treo och klädde på mig så mycket kläder att jag knappt kunde andas, sedan fick jag bilskjuts till apoteket och hem igen.



Igår kollade jag på en helt sjukt underbar film med familjen. My name i Khan heter den och är en true story som handlar om en man med aspergers syndrom. Han är en muslim från Indien som flyttar till Amerika där han träffar en kvinna som är hindu. Efter de stora terroristattackerna bl.a. mot WTC den 11 september ändras amerikanernas syn på muslimerna och detta leder till tragedier och komplikationer som gör att man under en del av filmen får följa mannen när han reser genom landet för att nå sitt stora mål. Jätte- fin-rolig-hemsk film som jag verkligen rekommenderar.

 





White Oleander

Jag, som annars brukar vara så duktig med att gå upp direkt när väckarklockan ringer, försov mig imorse och rusade därför till skolan för att komma i tid till min massagelektion. Kände mig så sjukt trött men jag trodde det berodde på att jag inte hunnit få i mig någon frukost som jag alltid är så nogrann med. Efter lunch fick jag skriva en sjukanmälan och åka hem, tur det så jag inte tog ut mig helt under dagen för nu ligger jag hemma med feber och svullna mandlar. Inte så kul kan jag säga.

Kokade en kopp te och kröp ner i min soffa och kollade på en sjukt bra film, White oleander. Den handlar om en tjej vars mamma åker i fängelse och som därför får flytta runt till en massa olika boenden. På de olika ställena träffar hon människor med helt olika personligheter och hon lär sig om hur man klarar sig bäst på egen hand i livet. Verkligen sevärd!



Kort tankekladd

Idag känns det som jag haft mer energi, jag kanske är snabb på att vänja mig vid nya rutiner, det vore ju i alla fall bra om fallet var så. Men en sak som jag ofta tänkt på är hur sjukt det är att vissa dagar ibland kan kännas som om de i själva verket är en helt annan dag. Jag menar, idag t.ex. tyckte jag att det kändes som torsdag fastän det är onsdag, men egentligen... hur känns de olika dagarna för att man ska kunna tycka så?

Allt vi tänker


Julmys

Idag ligger snön som ett täcke och jag har myst ner mig under min älskade luddiga filt och ska dricka utav mitt underbara te som smakar, och framförallt luktar, pepparkaka. Kan man vara teberoende? I så fall tror jag att jag är det, kan inte låta en hel dag gå utan det.

Har haft min första normala dag idag, var i skolan från 8.30 och slutade strax innan 15, då åkte jag direkt till odontologen. Under resan var jag så sjukt trött att jag somnade, jag är ju inte van vid att ha så mycket "aktiviteter" under en dag eftersom jag varit sjukskriven såpass länge.
Men NU till min nyhet, i februari försvinner tandställningen! De skulle kunnat ta bort den redan idag egentligen men tiden räckte inte till för det och nästa lediga tid är först i vår. Lite typiskt, men ändå sjukt jävla skönt!

När jag är glad blir jag köpsugen, det är väl som deppshoppande för de flesta fast jag inte kan få nog med lycka så jag bara vill ha mer mer mer. Det är i alla fall min teori om hur det ligger till för mig. Nu är jag sugen på att beställa ett par skor men jag vet inte om jag borde. Snart kommer några födelsedagar upp och julafton är heller inte så där jättelångt bort. Får väl tänka på det ett par dagar, några timmar åtminstone.

I november, seriöst

Åkte till skolan helt i onödan idag, fick veta att jag inte hade några lektioner. Ja, så kan det ju gå... Annars har det faktiskt varit en toppendag trots det kalla snövädret.
Först blev det bowling, vilket var så sjukt längesedan sist. Efter det blev det fika på stan på ett café som nog är ett av mina favoritställen, sjuk god äppelpaj som fick bli min kvällsmat. Sist men inte minst blev det en mysig kvällspromenad. Fast det är klart, det hade ju inte vart lika mysigt om jag inte packat på mig så många lager kläder. Det är så sjukt kallt nu och om det är som alla väntar sig och som det är sagt så ska det bli värre redan nu i dagarna.

Änglavakt

Jag skickar i mina tankar en ängel till alla vänner och de i familj och släkt. Jag läste nyss en jättebra text som peppade mig inför livet och att se ljusare på något som inte känns riktigt riktigt bra just nu. Folk som hjälper andra genom att våga berätta om sina tankar och funderingar ser jag upp till! Jag önskar ibland att jag skulle våga öppna mig lite mer, men det får räcka med att ta små steg i rätt riktigt för mig. Det är inte alltid man kan släppa taget helt och låta alla se det som döljs under ytan.


Goodmorning sunshine

Go morn go morn (?), jag ska snart börja göra mig iordning för dagen. Lyssnar på bra musik och äter god frukost, det känns som början på en toppendag.

I veckan som kommer ska jag bl.a. till odontologen. Det är meningen att tandställningen ska spännas iordning men eftersom den på underkäken har pajat helt ska jag be dom ta bort den, de tänderna är bra precis som de är men enligt experterna har jag "fel" bett och det är vad de vill ändra. Jag har överbett men inte så att det ser konstigt ut eller något sånt, jag är nöjd och det är väl det viktiga. De sa att jag hade en perfekt profil när de gjorde sina mätningar innan behandlingen började, vad är då problemet undrar jag.

Väggdekoration

Jag önskar jag kunde göra hela mitt rum till ett slags kollage, jag vill ha så mååånga bilder på mina väggar som det bara får plats med, men än så länge har jag bara fått upp en del kort i ramar. Svart-vita eftersom det är vad jag tycker bäst om bildmässigt. Får väl se om vad jag hittar på för kul.




Imorgon har jag sovmorgon, skönt det för då kan börja vänja mig lite långsammare vid att ha något att gå upp till och passa på morgonen. Nu ska jag nana! >_<

Skynda fynda

Detta, + en svart oversize tröja, köpte jag när jag var i stan i fredags och lördags. Allt fick jag för rea priser förutom eyelinern och lösögonfransarna men vad gjorde det, de kommer från H&M och är redan billiga.

 

 

Söt korall/rosa/röd klänning, Bikbok

Mörklila tubklänning, JC

Lite nytt ögon makeup och ett par örhängen

Söndag

För första gången på länge låg jag igårkväll klarvaken i flera timmar innan jag lyckades somna. Då kom jag på att jag hade köpt en tidning tidigare på dagen så jag låg och bläddra i den tills mina ögon blev för trötta på att läsa texten. Jag sov sjukt dåligt (antagligen för att det var fullmåne) så när jag och mamma var hos mormor idag och hälsade på somnade jag i soffan framför en brasa. Riktigt mysigt, nästan så det kändes som att det var synd att det mesta av snön regnat bort för annars hade det vart lite julkänsla över det. När jag vaknade var det fikadags så vi drack lite mer kaffe och åt glass innan jag och mamma satte oss i bilen och åkte hem.

Imorgon ska jag till skolan och träffa min gamla klass som jag inte sett sedan i mars typ. Undrar hur det kommer kännas, förhoppningsvis inte allt för konstigt.

En suddig verklighet

Igår åkte jag till stan för att se om jag hittade något fint på rean, köpte bl.a. en söt klänning som jag hade på mig på kvällen. Först förfestade jag med vänner hos "födelsedagsbarnet" Marisol, sedan mötte jag Chio ute.
Ville ha med mig min kamera men det är något fel på den så det går inte att ta några kort. Annars hade jag lagt upp bilder på vad jag köpt (var i stan en sväng idag med och köpte en tröja och en till klänning). Kanske tar cam-bilder imorgon.
Nu ska jag nana, har vart som i en bubbla hela dagen och bara känt mig helt skum. Nu längtar jag efter att vakna upp till en ny dag!

Fina flickor kan vara grova i mun.

HAHAHA!



Desert Flower

Jag driciker te med honung, C-vitamin brustablett, äter clementiner vilar jättemycket och tänker sova så tidigt det bara går ikväll. Hoppas, hoppas, hoppas att förkylningen eller vad det nu är som är på gång försvinner! Imorgon fyller en vän år och jag ska egentligen vara med och fira henne, det vill jag ju inte missa.
Mitt ena öga är svullet också, första gången det händer mig och jag mår fett dåligt över det. Både för att det gör ont och kliar och för att det ser ut som det gör, man kan tro att jag fått en smäll eller något. Men vad jag vet kan man inte göra något åt det (?). Faaaan.


Den här sötnosen Caroline sov över hos mig inatt, hoppas det inte tar allt för lång tid tills vi ses nästa gång! ♥
Vi lagade god mat och såg "Desert flower" eller "Öken blomman" som fler kanske känner igen filmen/boken vid. Det var en sann historia om en flicka som flyr, omskuren och bortlovad, från Somalia till London där hon slår igenom som modell. Det var verkligen en jättebra och fin film.

Paranormal Activity

En kompis kom igår för att vi hade bestämt att se filmen Paranormal activity tillsammans. Visst var det äckliga grejer som händer och vissa saker kan man ju tycka att man känner igen men om man kollar på helheten var det faktiskt en dålig film, inte vad jag hade hoppats på precis. Jag har gått och spänt mig i flera dagar för att jag visste att vi skulle se den, har hört att den ska vara läskig och trovärdig och jag som bor i en rätt gammal lägenhet som knakar och låter (och eftersom jag dessutom faktiskt är lite nojig annars) trodde att det skulle vara värre att se den än det var. Men det är jag väl både besviken och lättad över, det är väl individuellt.

Om ett par timmar ska jag på en massagelektion och efter det ska jag möta söta Caroline som hälsar på i Göteborg.

Den som inte tror på mirakel är inte realist. Men den som bygger sin tillvaro på mirakel är en dumbom.

Igår var jag med på en psykologisk undersökning som jag fick en biobiljett som tack för. På kvällen ringde Chio och berättade att hon fått några biobiljetter, det var ju perfekta timiningen och ingen av oss hade något att gå upp och passa någon tid för idag så vi gick till biografen och slumpade en film. Himlen är oskyldigt blå blev det, en svensk film som utspelar sig på 70-talet. Den var mysig men mer en ligga-hemma-på-soffan-film.

Klockan är redan 12.30 och jag har inte gjort något nyttigt av dagen över huvudtaget, sådant ger mig ångest. Rastlösheten tar all plats och jag blir snart galen, måste hitta på något. Plugga, ta en promenad eller vad som helst... Kollade nyss dagens horoskop för mig och det är läskigt ibland hur bra det stämmer.



Flum

Den bästa tiden för att flumma måste ju ändå vara på natten. Vet inte varför men jag får en sjuk bild utav dag och natt är två olika världar, wft?... Chio och jag gick ut och tog en promenad i regnet inatt och vi flumma för fullt kan jag säga. Borde ske fler gånger, har inte sovit så gott på länge.

Hela förmiddagen har jag ägnat åt att läsa igenom olika kataloger och broschyrer från olika universitet, högskolor mm. Visst måste man ta för sig och välja sin egen väg, men just nu känns det inte som jag orkar någonting som man ska vara tvungen att göra. Jag vill leva lite.

Om en stund ska jag iväg och göra ett test, testet görs utav flera anonyma deltagare som sedan får ersättning. Denna gången får jag en bio biljett och blir automatiskt med om utlottningen av 5 extra bio biljetter. Inte för att jag någonsin haft speciellt mycket tur i spel och sådant men deltar man aldrig kan man ju heller aldrig vinna, inte sant...


Pulp fiction

Jag och Chio var på Yaki-da igår och det blev en jättelyckad utekväll, vi började som vanligt med att värma upp med drinkar, musik och skitsnack hemma hos Chio. Kan förresten inte fatta hur man kan ha så sköna "förfester" på 2 pers som vi jämt har.
När jag skulle hem fick det bli till fots eftersom jag annars skulle fått vänta fett länge på vagnen, men det var rätt skönt med en promenad ändå. Mina skor som jag va ute i är de skönaste klackarna man kan tänka sig, love them.

I förmiddags hade jag en mysig pratstund med mamma, hon har gjort egen fågelmatsblanding som hon hängt upp utanför fönstret och vi satt tillsammans och iakttog alla fåglar som kom. Och så plötsligt tänkte jag bara "vad sysslar vi med?" jag är 18 år och sitter och studerar fåglar över en kopp kaffe, det är så sjukt tantigt att jag inte kunde låta bli att skratta åt det.

Nu har jag gottat med med pepparkakor, julmust och naturgodis hos Chio, kom hem lagom till Pulp fiction som går på kanal 4+. Sjukt längesedan jag såg den!


Faktura

Köpte nyss något på faktura för första gången, kä,nns sådär halvbra eftersom jag inte gillar den känslan man har när man är skyldig någon något... Tycker det känns bäst att betala direkt så man slipper ha sådant liggande i bagaget sedan. Men har man ont om pengar så har man, de kommer nästa vecka och då ska jag ut och fira en vän som fyller år (i mina nya skor som jag beställt).
Idag blir det också utgång, med min wifey. Woho!


Music is what feelings sound like ♥

Sjukt hur väder kan påverka ens humör så mkt som det gör egentligen. Just nu kan jag bara komma på 3 gånger då det känns okej med regn, det är när man bara ska mysa inne med bra sällskap, när man åker bil (lång sträcka helst) eller när man ligger hemma bakis och ändå inte vill gå ut. Liksom som när det är bra väder, jag kan känna mig pigg och glad så fort jag ser att solen skiner.

En annan sak som påverkar människan riktigt mkt också är musik, visste ni att musik till och med kan hjälpa sjuka...
Oliver Sacks, Manhattan, berättar:

Han besökte ett sjukhus i New York-stadsdelen Bronx, med ett stort antal svårt sjuka patienter. De var i praktiken orörliga, ”frysta”, i en epidemisk sömnsjuka, en svårartad form av parkinson.

Men musiken frigjorde dem: patienter som inte kunnat röra sig började dansa. De som inte kunnat tala började sjunga. Det blev en bok, ”Uppvaknanden” (”Awakenings”), och senare en framgångsrik film med Robert De Niro och Robin Williams i huvudrollerna. Men det blev också början på en mångårig studie av musikens påverkan på människan.

– Jag såg vilken befriande kraft musiken kunde ha, och blev mycket imponerad av det, säger han.

På samma sjukhus mötte han patienter med afasi. Också deras talförmåga kunde förbättras med musik. Och hos människor med alzheimer och annan demens hjälpte musiken att återskapa minnen och känslor som de annars inte hade tillgång till.


Pigg på arbete

Känner mig peppad till 1000 att göra färdigt alla skolarbeten och projekt så jag kan ta studenten i vår med alla poäng som behövs, gott för mig! Var i skolan igår för ett möte med syon, efter det lyckades jag komma med på en idrotts massage lektion som egentligen hölls för en annan klass men eftersom jag ligger efter så sa läraren att jag är välkommen att vara med på den lektionen så ofta som jag kan. Lärarens personlighet var för övrigt helt underbar och jag kan lova att fler än alla skoltrötta skulle sköta sig bättre om det fanns fler som henne i skolorna.

Imorgon ska jag till Svenska mässan, där det kommer vara massor av människor från olika universitet, högskolor, utlandstudier och direkta jobb som ska informera om framtidens möjligheter och vart man kan komma med den utbildning man läst/ ska läsa vidare på. Hoppas att jag ska få en aning om vad jag vill göra efter skolan, visst har jag mina drömmar men det gäller att klura ut de första stegen och se om det känns som man går åt rätt håll.

Waka waka

Det finns de som säger att djur kan ta över varandras minnen. Om man t.ex. släpper en elefantflock på ett för dom helt okänt ställe så kommer dom att gå exakt samma väg som användes av en annan elefantflock för många många år sedan. Även fast det inte finns några som helst spår av att det en gång använts som en väg.
Jag tror på att sådana oförklarliga saker sker av en anledning, vad för anledning kan väl ingen veta men jag antar man får tro lite på det övernaturliga för att förstå så gott det går.

Han här verkar i alla fall fötts med en talang, de har nog dans i blodet. Haha (:





Denna utveckling asså.

"Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder", vad är det för skit? Även fast jag var beredd på att vädret när som helst skulle bli ännu värre än det varit i ca en vecka fick jag faktiskt en chock när jag såg att det låg snö på marken och att det blåste som om träden skulle knäckas. Man blev ju inte direkt sugen på en långpromenad kan jag ju säga.
I helgen hälsade jag på min morfar som bor en bit utanför stan, och hur mysigt han än har det i sitt lilla hus med öppen spis skulle jag ändå vara rätt nojig över att bo som han gör under denna vintern. Konsekvenserna efter snökaos och "storm" är ju inte de roligaste.

Kan inte låta bli att tycka att det är urgulligt med äldre som vill ge sig in i den för dem nya tekniska världen. Senast idag kom en gammal man och satte sig bredvid mig och sa: ursäkta mig, jag ser att du sitter med din mobil och jag undrar om du kan hjälpa mig med min. Det är ett fönster som dykt upp på skärmen här utan att jag gjort någonting.
Jag hittade snabbt vart man tog bort anteckningsfönstret från displayen och såg hans överraskade blick när han tackade så mycket.



Nej nu är jag hungrig, ska ta och laga mig något att äta. Hmm... vad ska det bli då?

När jag blir gammal.

Vet ni vad? När jag blir gammal ska jag gå runt och driva med alla ungdomar precis som "pensionärsjävlarna". Varför i helvete ska nästan alla bli så dystra och torra med åldern egentligen, det är ju bara tragiskt. Programmet har nog gett mig dagens skratt, de är ju helt underbara. 

Dagen för övrigt har varit riktigt seg. Den började ju bra, vaknade hos Chio och myste ett tag med kaffe och snack om sjuka drömmar men sedan vart det dags att gå hem och jag visste att det inte väntade mig något annat än arbetsuppgifter. Måste säga att det faktiskt är rätt frustrerande att inte ha någonstans man SKA gå på dagarna, att gå runt och vara rastlös är inte riktigt min grej känner jag.
Det känns precis som att man bara bara går och väntar på att något ska hända, medans tiden bara springer iväg. Det är liksom inte långt alls kvar till julafton t.ex. och det känns ungefär lika fel att planera den nu som att plantera blommor i snö.


Yaaaay!

Var ute i fredags, sov inte en blund den natten. Drack kaffe och var för pigg för att sova och för trött för att göra någonting, vad ska man ens göra när alla andra sover... Jag tog mig till affären och köpte godis och så gick jag hem och stängde hela världen ute.

Ska ner till Chio nu, JAG ÄR GLAD.

Fullt med mys

 



Var på In-Ex idag och köpte pennor och block, ska börja rita lite mer nu.. Hoppas att jag utvecklas snabbt så jag ska vilja ha mina bilder uppsatta, mina väggar känns lite kala. Jag köpte också en jättemugg på Indiska, så nu blir de te och någon film om det inte finns något kul på TV är på myshumör.

Terapi

Hittade några av mina skisser som jag gjorde under min behandlingstid, tog lite dåliga bilder på dom med camen.






Mardrömmar

Jag befinner mig i ett minst sagt konstigt tillstånd just nu, känner mig som en levande död. Jag är alldeles för trött för att umgås med någon, samtidigt som jag inte vill sova. Bl.a. för att jag i flera nätter nu haft jobbiga drömmar och därför sovit riktigt kasst. Jag tror jag påverkades av filmen som jag såg i söndags mer än jag trodde, kunde verkligen sätta mig in i karaktärernas situationer och efter den den kvällen har jag drömt att jag vart både riktig pundare och aloholist och att verkligen ingen har brytt sig om mig. Jag tror min värsta mardröm är att bli helt ensam...


Mwaaah


Nu sticker jag till centralen, ha det bra Göteborg. Hej så länge.

Depp

Detta har inte precis vart den bästa dagen, i stort sett allt jag sett och hört har påminnt mig om jobbiga gamla saker. Jag har verkligen inte känt för att göra någonting, ändå åkte jag på eftermiddagen och träffade en vän som jag inte sett på länge. Imorgon tar jag tåget till en annan vän för att hälsa på, kommer sova där och det är nog rätt bra, annars hade jag nog stängt in mig hemma och sovit dagarna långa.

Blev förresten klar med mitt syprojekt idag. Nu är det riktigt mysigt i mitt rum och jag sitter uppkrupen i min soffa med en kopp te och försöker njuta.






RSS 2.0