Slutet av år 2010

Nu har jag sådana där dagar då det liksom inte finns något sug för att skriva "bloggdagbok" alls.. tråkigt, jag vet ju att det är kul att kunna gå tillbaka och läsa om dagarna som gått.

Var i stan idag igen med Sara, bytte skorna jag hade köpt och köpte lite fler grejer. Bl.a. jeans, en t-shirt, en ring, hårfärg, en väska. Har inte tagit bilder på något av det jag köpt än. Men det kommer i något annat inlägg senare.
Nu har jag krupit upp i min loftsäng med datorn, sist jag tog upp den hit och inte orkade klättra ner med den asov jag med den bredvid mig och stördes inte det minsta. Även fast jag vanligtvis rullar runt en helt del i sömnen. Därför tänkte jag att det nog ska gå lika bra inatt. Mysigt att somna till musik!!!

Mellandagsrea

Har varit på stan idag och shoppat en hel del. Mellandagsrean luras så sjukt mkt.. man tänker att man får en chans som man inte får sumpa men egentligen är de mesta av kläderna som reas ut sådant som är över. Haha... Jaja, jag hittade 2 st snygga jackor, ett par skor, en klänning och en kofta. Ska dock tillbaka till stan imorgon för att byta skorna plus kolla efter annat skoj.
Lägger upp bilder imorgon.

Snart är det nyårsafton! TJOHO, det ska bli kul. Var inte peppad för fest alls för några timmar sedan men det ändrades helt när jag var hos Chio och pratade om hur vår nyår kommer se ut. Längtar riktigt nu.

Tick tack tick tack

Har haft en så sjuuuukt tråkig dag, har mest suttit i soffan och kollat på klockan i väntan på att tiden ska gå så att det kan bli sovdags och en ny dag snart.
Nu ska jag göra något åt saken, kl är snart 21 och jag ska in till stan för att leta upp något café som har öppet med en vän, finns det något okej ställe? Vill inte gå till de som är dygnet-runt-öppna...

23 Dec

Sista dagen för jul på liseberg, ååh jag vill dit. Ska nog ta och se om jag får med mig någon på den idén, har varit där en gång och det var förrförra året. Minns den otroligt mysiga stämningen när det luktade gott och var mörkt och snöigt med massor av lampor... Hmm, drömmer mig bort.
Nej, nu ska jag ta på mig och gå ner till den indiska resturangen som ligger i närheten och äta god lunch. hajdo

Tävling

Läste om en tävling som verkar minst sagt lockande att vinna!

För att delta i tävlingen ska man via en kommentar ge en motivering till varför

man är den som borde vinna. Har jag turen på min sida?


Nöjd tjej

Har vandrat omkring i stan i stort sett hela dagen. Mötte upp Sara för en fika och det blev en lång och trevlig en, vi tog oss tid att prata om allt och ingent. Åt en sjukt god kycklingsallad, kan lova att det inte blir min sista på det stället! Efteråt gick vi från affär till affär mest för att kolla vad som kommer finnas med i mellandagsreans utbud men jag hittade en svart transperant t-shirt på Weekday som jag inte kunde hålla tassarna borta från, bra köp men helst vill jag ju nu också få tag i en svart bustier som jag kan ha under. Det borde kanske inte vara så svårt, svart är väl den vanligaste färgen (kan man kalla svart för en färg?).

Har äntligen fått upp julgranen, klädde den ikväll och nu står den i vardagsrummet och ger en mysig julstämning.  Känner mig som en nöjd liten unge, får ta och lägga julklapparna under den nu också så ser det ännu bättre ut! Vi har inte bara julkulor i får gran, vi har även små virkade korgar som vi brukar lägga godis i. Det får vara ett plus som ersätter känslan av en riktig gran eftersom våran är i plast...

Congrats

Kunde knappt sova inatt, eller jo om man kallar sova-vakna-sova-vakna-sova-vakna för riktig sömn så... På morgonen väcktes mamma med frukostbricka och presenter, komiskt nog med bl.a. 2 st likadana presenter. Jag och hennes man har väl inte kommunicerat tillräckligt så båda hade köpt ett par Shepard tofflor till henne.
Har haft gäster här hela dagen, nu tänkte jag ta det lugnt för mig själv framför TVn med god mat som blivit över MEN det finns inget bra som går... Får ta och se nån film istället, mys.

Önskar på din födelsedag, fröjder av alla de slag

Då är lägenheten städad och maten till imorgon är förberedd. Sätter väckarklockan på 07.00 för att gratta kära mor på hennes 50 årsdag med frukost på sängen. Sedan får jag skynda mig hem från skolavslutningen för att finnas till hands när alla gäster kommer.
Det blir en bra dag misstänker jag, synd att det inte är en bättre dag för att avsluta med utgång men äsch det tar vi i helgen! Wohoo!


20 Dec

På asos.com plockade jag imorse ihop en shopping bag och skulle precis klicka hem det när jag kom på att jag hade några julklappar kvar som jag skulle ta i första hand. Jag lät sakerna på asos vara och åkte till stan och när jag väl var där kunde jag ju inte låta bli att köpa grejer till mig själv... Hittade dock inga skor jag ville ha, alla 36or och 37or verkar försvinna snabbt som fan. Har några saker som jag spar till julrean, det blir skorna (vill ha ankelboots eller kängor med klack, helst kilklack), strumpbyxor, over knee strumpor, hårfärg och gärna några koftor.

Från H&M och Åhlens

 


Tankarna styr allt

Internet har krånglat nästan hela dagen och eftersom jag har en slö-dag har det varit extremt, riktigt jävla störande!
Eftersom jag inte kunnat leka med datorn har jag mest sett på film och TV.. Vad är egentligen söndagar för TVn? Ingenting, bara en massa repriser och löjliga filmer.
Såg bl.a. ett program om en kvinna som med meningen åt sig tjock och jag fick typ ångest för att jag åt godis i förrgår, kul. Sedan tänkte jag på det tvärtom, jag äter normala mängder onyttigheter och dessutom långt ifrån varje dag som hon i programmet faktiskt gjorde. Det finns liksom en ganska stor skillnad mellan att leva osunt och att ibland "unna" sig som vissa vill kalla det.

Den snodde jag

Varm dryck Kaffe med kanel/ the
Kall dryck Pepsi Max/ Julmust Light
Alkoholhaltig dryck Groggar
Drink Redbull-vodka
Pålägg Kalkon
Grönsak Paprika
Frukt Clementin
Bär Blåbär
Krydda Kanel/ Kardemumma/ Koriander
Godis Choklad/ Skumbananer/ Lakrits
Snacks Crackers
Choklad Center/Marabou- frukt och mandel/Snickers
Ost Philadeliphia/ Lagrad, stark ost (stora hål)
Sallad Ruccola
Tårta Gillar inte tårta men ska det vara ska det vara utan grädde!
Bakverk Mazarin
Sås Currysås
Glass Strawberry- cheescake
Snabbmat Subway Sandwich
Flingor Special K
Pizza Kebabpizza med grönsaker
Naturgodis/Nötter Kanderade jordnötter/ Torkad frukt (äpple, jordgubbar mm.)/ Chilinötter
Soppa Linssoppa
Utländskt kök Indiskt/ Kina
Halstablett/Tuggummi Läkerol
Äter inte Ananas/ Korv/ Gris (med få undantag)

Time is approaching

Har fått de flesta omproven, ett nytt prov och två st redovisningar gjorda under veckan. Jag är lättad men vet att det fortfarande återstår en hel del arbete. I fredags eftermiddag hade min grupp salong, det var dock bara ett fåtal kunder inbokade så jag tränade på AB (ansiktsbehandling) på en tjej i min klass varpå hon vaxade mina ben. Skönt att få tillgång till produkterna som finns i skolan, man kan få en behandling samtidigt som man bättrar på sina betyg hur bra är inte det?!

Har haft en vit vecka, rätt skönt. Fick ett riktigt sug för att gå ut igår men jag stannade hemma, det var nog bra gjort för på morgonen idag skulle jag vara på en föreläsning. Det känns som att jag planerat in något för morgondagen också men har gått och tänkt på vad det kan vara hela dagen och har inte kommit fram till något alls, hoppas hoppas hoppas att det inte var något och att jag nu missar det.




Nu äre natten.

Kan knappt bärga mig

Såg genom fönstret imorse att det blåste som fan så jag bädda in mig i mössa, halsduk och allt sånt innan jag skulle dra iväg till tandläkaren. När jag kom ut såg jag att det dessutom regnade och vägarna var helt  täckta av is... ÄCKLIGASTE vädret!
Vi gjorde tandavtryck så att de kan justera metallbågen som ska sättas bakom mina tänder nu när tandställningen ska tas bort. Jag bad henne att även slipa vissa tänder så att det skulle bli jämnare kanter, blev supernöjd med resultatet.


Så var finalen i Paradise hotel nyss, vem kunde ana att Emanuel skulle vinna?! Han har vart så sjukt skön genom hela spelet och har inte sårat någon alls genom fult spel. Ha Ha Ha! Där har vi ett exempel på att det inte nödvändigtvis behöver vara "krigarna" som tar hem segern.

>_<

Förra veckan fick jag samtal från Odontologen, de hade en tidigare ledig tid för mig att göra avgjutning. Hoppas de får återbud så de får en tidigare ledig tid då jag kan ta av tandställningen också, annars är det ju faktiskt inte så långt till februari. Ska dit imorgon, sedan tänkte jag kolla runt lite på efter julklappar på stan.

Åh, klockan är bara 20.50... Känns som att den är närmare 00.00. Gäspar hela tiden och vill inget hellre än att sova men går jag och lägger mig redan nu så kommer jag vakna inatt, jag känner mig själv.

Beauty without depth is just decoration

Har krupit upp i min loftsäng och ligger nu och dör av värmen från att ha datorn i knät, tyckte jag var smart som borstade tänderna och tvättade bort sminket först så jag kunde sova så fort jag stängt av datorn. Så kom jag på... datorn då? Ska jag klättra ner med den eller sova bredvid den, huhu vilket dilemma.
Men men, att ligga här uppe och invänta sömnen till musik är ju inte fel i sig.



I could really use a wish right now

I would like to have a baby

Jag skulle vilja ha en sådan här liten sötnos,

synd att ingen i familjen riktigt har tid att ta hand om en vovve.

 

 


Hej ångest.


Måndagar ♥

Oj, har inte riktigt kommit igång för dagen ännu. Behöver gå hemifrån om en halvtimme för att hinna till min lektion (the one and only) och jag sitter fortfarande i morgonrock med blött hår. Behöver lite mer koffein tror jag, namnam, sedan är jag på på rätt spår.

Dear Santa Claus...



Three hours of cooking

Dagen blev inte alls så slapp som jag hade trott att den skulle bli, har inte sett något på TV, har inte spelat något Ps3, har inte kollat på någon film. Så vad har jag gjort? Jag har pluggat och lagat köttbullar till mammas födelsedagsfirande och julafton så nu är hela frysen fylld. Det tog hemskt nog hela 3 timmar! Man undrar liksom hur, haha. Men då kan jag ju berätta att det i början höll på att gå rakt åt helvete... Vi tillagade dom i ugnen i olika omgångar, de första plåtarna kom ut som något man kan kalla "köttfärsmos". När vi provsmakade sedan märkte vi att det inte bara var utseendet det var fel på, vi hade tagit en massa kryddpeppar (innehåller nejlika bl.a.) så de smakade rätt så... intressant.
Nu blir det några lata kvällstimmar, börjar med att se filmen I Am Legend som går på TV.


Tjejen kan inte hitta rätt toner. Jag döööör!



Today is one of those days...

Jag har en sådan dag då jag är i min egna lilla bubbla, långtråkigt, skönt, många tankar, mycket vila.. humörsvängningar som (nästan) ingen behöver stå ut med. Det behövs dagar som dessa.
Resten av dagen ska jag ägna åt att äta, se film, plugga, äta lite mer, se mer film/TV, spela Ps3, äta ännu lite mer and so on...


All that we are is a result of everything we have thought.
The mind is everything,
All that we think is what we become.

What to do, what to do

Vaknade för tidigt idag, har "bara" druckit en kopp kaffe men känner mig nästan jobbigt pigg. Det är liksom inte rätt tillfälle för att ha sådan här energi, en söndagsmorgon när alla ligger och sover och inte kommer vakna förrän sent och antagligen bakfulla dessutom.

Får ta och hitta på något nu innan jag blir galen av rastlöshet

Birthdayparty

Ikväll ska lilla Amanda firas, jag är sminkad och klädd. Rätt ledigt fixad men så är det ju inte utgång heller utan en hembjudning. Kanelkaffet jag drack nyss gav mig lite krafter, tur det för jag var verkligen seg. Kanske och springer in på Ica och köper en redbull också att dricka på vägen för lite extra energi, får se hur det blir med det.


Dax att bege sig.

The meeting with her

Började dagen med caféfrukost, skönt med lite service på morgonen ibland. Det gav mig dessutom energi att sätta mig med lite plugg så det var ju bara tummen upp.

När jag och min kära mor åkte iväg för att storhandla senare, bl.a. inför hennes födelsedag som är nästa vecka, träffade vi en intressant person. Medans jag satt vid ett bord på Le Croissant och väntade med min mat på att mamma skulle hämta bestick såg jag på håll att hon stod ett bra tag och tjöta med en för mig okänd kvinna. De kom båda 2 till bordet sen och jag fick veta att hon och mamma känt varandra sedan de var ca 15 år gamla, de hade blivit gravida vid 17 års ålder båda 2 och tillhörde samma umgängeskrets. Kvinnan hade även känt min pappa och mina halvsyskon som är på hans sida. Hon talade om för mig hur lik jag är honom och visst är det väl gulligt/ snällt men på något sätt tar jag illa upp av att en helt utomstående person vet mer om honom än jag själv.

Myrornas krig

För en gångs skull vann den mörka sidan mot den ljusa, töntigt det låter men det var ju nästan så. Jay som vann Idol verkar vara en väldigt sluten person som föredrar rock och dessutom missbrukar droger och svär jävligt mkt medans Minnah som han tävlade mot är som en riktig narr, skojar och är glad hela tiden och är jättenoga med att akta sig för svordomar... Varandras motsatser kanske man kan säga.

Jag sitter åter på golvet i mitt rum och börjar nu bli äckligt trött, ska sova strax men drog ut på det bara för att det är fredagskväll. Det känns liksom lite som en norm att lägga sig sent på helgerna.

Natti, mina änglar.

Cosy night

Om en halvtimme börjar Idol, är inte mycket för att se på det för om jag ska vara ärlig tycker jag det känns rätt löjligt. Mamma är dock mer inne i tittandet och eftersom jag rätt tidigt meddelade att jag tänkt vara hemma ikväll så kan jag ju lika gärna TV mysa med familjen, det är ju trots allt final idag så lite kul blir det nog.
Hade tänkt gå och handla godis men när jag kom på att jag har lussisar i frysen och dessutom pepparkakor och toffifee hemma kändes det rätt onödigt, nu kom jag på att det saknas dricka. Får bli te.

Vad sägs om en myskväll här.


Underverk på burk

Jag har äntligen hittat mina favorit hår-tabletter. Har testat olika märken men har sett bäst resultat utav Solaray´s "Hair Nutrients". Fanns tyvärr bara inne i liten burk men det får duga, är så glad!

Sitter på en kudde på mitt golv så jag inte ska få ont i rumpan, varför jag sitter på golvet är för att jag försöker plugga. Att jag skulle få det gjort när jag sitter ihopkrupen i min soffa kan jag ju bara glömma, finns inte en chans! Har gjort mitt juliga kanel-kaffe och sitter med ett arbete som jag ärligt talat faktiskt tycker är intressant men vetskapen om att det inte ska vara redovisning förän i mars gör att man inte riktigt känner den där kämparglöden att få det klart, haha är inte det typiskt?!
Nu- back to work.

Time takes too much time, please make the waiting stop.


This is your world, shape it or someone else will.

Råkade klicka bort min layout på Fb, klumpigt ja men det gjorde inget. Det går otroligt snabbt att göra en ny och när jag skulle göra om det bestämde jag mig dessutom för att ändra lite grann, den kanske inte blev finare men vafan liksom.

Fredag imorgon, börjar alltså som en vanlig skoldag men betyder också att helgen är kommen! Vad ska jag hitta på denna helg då? Hmm, på lördag fyller en vän år som ska firas men annars har jag ännu inte planerat något.

 

 


När man hellre myser än pluggar

Kom hem för ca en halvtimme sedan. Det luktade av någon anledning lussekatter i hela skolan så gissa om jag blev sugen. Som tur var har jag kvar några i frysen sedan jag bakade i helgen, gottigottgott.
Nu borde jag sitta med näsan i skolböckerna egentligen men varken nu eller när jag var hemma tidigare under dagen (då vi hade 4 timmars hål i schema igen) har jag haft någon ork att plocka fram min duktiga sida.
Sedan jag fick mitt lilla extraelement av mamma har mitt rum varit så varmt och mysigt så får man bara lust att slappa. Det var egentligen tänkt som en julklapp men jag fick den tidigare eftersom jag haft det kallast i lägenheten och inte kunna vara i mitt rum utan att frysa.


Såhär ser min facebookprofil ut sedan jag fixade till den lite när jag var hemma förut. Såg på en blogg att det finns en sida där man antingen kan ladda ner facebook layouts eller göra egna. Klicka här för att komma dit.

Slut på rasten

Har haft ett hål i schemat på 4 timmar idag så nu sitter jag hemma och har fått gjort designjobbet som jag var lite efter med och har hunnit fika, nu måste jag skynda tillbaka till min Iv lektion, matte (suck).


Design

2 st armband och 1 örhänge som jag gjort.

Yay, det betyder att jag kan redovisa nästa vecka på designlektionen, go Klara.

 


Vill ha


Jag ♥ mysiga koftor

Erykah Badu ♥


Min dag i bilder







Kom på igårkväll att jag fått en kallelse av Östra sjukhuset för mina regelbundna blodprov, därför var jag tvungen att vakna supertidigt för att hinna åka dit innan skolan skulle börja. Usch för att det ska vara så mörkt när man går hemifrån, vaknar inte snabbt då direkt.
Efter skolan åkte jag till Frölunda för att intervjua en konditor på La Pain Francais om hennes yrke, skriver om det i ett skolarbete.

Måndags TV

Det jag gillar med måndagar förutom att det känns som en slags nystart är att det går en massa kul på TV, wohoo! Nu blir det kvällsfika och Paradise Hotel. Mwaaah.

Mitt hår 2010





Beauties






Ina time like now

Har precis stoppat i mig brunch med juligt kanelkaffe, namnam. Snart är det dags att dra sig till dagens två lektioner i skolan. Efter en så lugn helg som jag haft har jag faktiskt inget emot en veckas skolgång, känner mig rätt utvilad om man säger så men vi får väl se vad jag säger om saken på torsdagkväll.

Har en sak att säga; reggae på morgonen är för jävla nice!

Filmnörd

Filmen jag såg på bio igår var riktigt bra! Russel Crowe och Elisabeth Banks har huvudrollerna och bara det är (i mitt huvud) en förutsättning för en bra film.
Mannen i filmen är villig att offra ALLT för sin kvinna, ohhh tänk om världen skulle vara full av sådana människor. Folk är för egotrippade men jag kan ju inte direkt skylla på individer utan på själva samhället. Fan.
Det är en drama, vilket jag förövrigt är den genren jag föredrar, som innehåller romantik, spänning och mystik. Kamp för rättvisa. Gillar. Liknar Prison Break lite fast i långfilmsvariant.


Movie time

Nu sticker jag iväg till bergakungen för att se på The next three days, den verkar bra vi får hålla tummarna!

Julklappsshopping

Tog en sväng på stan tidigare idag och fick med mig de saker hem som jag skall ge i julklapp till familjen. Visst visst, det är mysigt och kul att köpa hemliga små gåvor men att gå i stan utan en minsta egoistisk tanke är för mig näst intill omöjlig. Denna gången blev det inget köp till mig själv förutom en tandkräm (som jag blivit tipsad om) men jag var inne en stund på Åhlens parfymavdelning för att lukta mig till en favorit. Då kan jag ju klicka hem den via nätet vid något passande tillfälle, what a great idea.

Idag har det snöat konstant och jag har haft en riktigt stämningfylld dag och det ska den fortsätta vara. Det blir bio ikväll och enligt mig finns det inget bättre tillfälle för det än en mörk och snöig kväll.


Nostalgi

Vilken underbar morgon, har ätit en god frukost till filmen Prinsen av Egypten som går på TV just nu! Är dock slut snart tyvärr, snacka om nostalgi där asså.


Helgens julbak

Jag mötte Chio tidigare idag, vi gick till Ica för att handla ingredienser för helgens julbak och bestämde oss för att fixa en "riktig vinterkväll" så vi köpte allt möjligt gott. Nu har hon gått och jag försöker mysa ner mig i soffan så gott det går men känner mig liksom uppsvullen och helt slut, har bakat i flera timmar och BARA för att det är lika mycket tradition att äta pepparkaksdeg som det är att faktiskt baka så var jag tvungen att äta en del även fastän det inte smakade speciellt gott. Det färdiga resultatet smakade klart bättre, kul om man tänker efter, tyckte alltid tvärtom som liten.


Lussisar

Kollade på gamla bilder jag har på datorn, här är 2 från förra året. Tagna ungefär vid den här tiden på året :)

 


Manikyrist, massör, hudterapeut, designer

Min utbildning innehåller kurser med manikyr, massage, vaxning, hudanalys, färg- och stilanalys, design. Endel kan man arbeta med direkt efter studenten medan vissa kurser är grunden av en längre utbildning. Vill jag t.ex. blir hudterapeut får jag ju självklart läsa vidare. Kanske inte så dåliga yrken ändå. Man får arbeta med människor, med sådant man själv bryr sig om och som designer (vad för sorts designer som helst) får man ju leva ut sina fantasier och nya idéer jämt!

Min hand efter dagens manikyr

En längtan

Ååååh vad livet känns som en utmaning när man som student kollar runt på lägenheter och vet att man, för att få någon utav dom, måste först och främst hitta ett jobb och dessutom lyckas få fast anställning så man har en fast inkomst...

 

 

En lägenhet som ser riktigt mysig ut, hade jag inte tackat nej till.


Don't let me fall


Say cheese

Yes! Det var inte fel på min kamera som jag trodde men skumt nog är det något fel på minneskortet, nu har jag lånat ett och ska fota allt och ingenting bara för att jag kan. Så det så.

Mina gråa kilklack som jag fick hem från nelly för ca 2 veckor sedan.

 

Mina nya vinterskor, varmfodrade och supermysiga.

 

En glad jag i en smutsig spegel.


Försmak av helgen

Förmiddagslektionen var massage, vilket aldrig är fel. Därefter bestod resten av dagen utav egen arbetstid. Dumma mig bestämde mig för att åka hem då så på vägen köpte jag med mig sushi. Trött som jag var lade jag mig i soffan och somnade, därför har jag inte fått något arbete gjort alls. Men om man kan skjuta upp arbetet kan man väl skjuta bort ångesten en stund i alla fall och bara njuta av vilken skön dag jag haft istället.

Kanske är det inte en så dum idé att ge bort en helkroppsmassage i julklapp... Måste bara fundera ut var jag skulle utföra den, har tyvärr ingen egen bänk.


Jag förstår, gör du?

 

Såg klippet på en blogg och var bara tvungen att lägga upp det här. Tjejen får utbrott för att hon känner att hon inte har något att ta på sig. Jag förstår faktiskt hennes raseri. Jag menar vem känner inte sådär lite då och då, att oavsett hur fylld ens garderob är kan man inte hitta något som man känner för (haha)?!


Jobb ger belöning

Har haft en toppendag, bortsett från en fett seg håltimme i skolan har jag haft något att göra i stort sett hela tiden men det har liksom inte gått till den nivån att jag blivit stressad. Skönt med balans.
Det är veckodagar som idag som gör att helgen sedan blir så uppskattad och det skulle jag faktiskt inte vilja byta bort. Jag menar visst det skulle vara gott att ha ledigt oftare och ha färre obligatoriska uppgifter men för att verkligen njuta av livets goda så behöver man också bita i det sura äpplet, lite i alla fall.

Nu sitter jag och myser med vörtbrödsmackor, pepparkakste och clementiner i ett vardagsrum som mamma pyntade lite grann i helgen. Egentligen bara p.g.a. att jag så bestämt ville ha lite "julstämning" här hemma och eftersom jag låg i feber var hon gullig nog att plocka fram gardiner och krubban mm.




Mmmm juletid






Detta kommer nog synas hemma hos mig på söndag,
jag har nämligen planerat att julbaka till helgen.


RSS 2.0